Budapest-Bamakó

Budapest-Bamakó

Budapest - Bamako:

Távolság: 10380 km

Mennyi ideig tart: 16 nap

Vissza út:

Távolság: 7571,3 km

Mennyi ideig tart: 116,30 óra

Összesen:

Távolság: 17951,4 km

Idő: 23 nap

Budapest-Bamakó 2016. 1. rész - Európa

Budapest-Bamakó 2016. 1. rész - EurópaEurópai utak és viszontagságok

Hajrá Budapest-Bamako Rally 2016!

Tűzokádással ás és konfettihegyekkel kezdődött a sorrendben 11., magyar ágyúgolyó futamnak titulált verseny is, a Lurdy Ház parkolójában. Most nem írok szütymörgéseket az előkészítés, felkészítés időt rabló tevékenységéről, hanem belecsapok a lecsóba.

Folytatás

Budapest-Bamakó 2016. 2. rész - Marokkó

Budapest-Bamakó 2016. 2. rész - MarokkóMarokkó

Nekem az afrikai káosz megpillantása mindig az idegbetegség kezdeti tüneteit hozza elő.

A lassan sötétedő kikötőváros abszolút romantikátlan, hiába járok már második alkalommal Tangerben. A felében-harmadában kész, szupermodern épületek, fényes üzletközpontok, ...

Folytatás

Budapest-Bamakó 2015. 1. rész - Európa

Budapest-Bamakó 2015. 1. rész - EurópaTrabant.

Első pöffenet.

Beülsz és megpróbálsz kinézni az előtted lévő síküveg terméken.

Mi ez? Tank?

Ez úgy van, ha a piros lámpánál az első vagy a sorban, magad előtt kihagysz egy helyet, mert ha beállsz a lámpa alá, nem látod mikor vált zöldre. A többiek azt hisznek, amit és úgy tülkölnek, ahogy akarnak.

Folytatás

Budapest-Bamakó 2015. 2. rész - Marokkó

Budapest-Bamakó 2015. 2. rész - Marokkó…Afrika.

Marokkó Kulturált autópálya, mérsékelt árakkal. Lehiggadunk és az itiner által javasolt első kisvárosban újra kezdjük a bogarászást. Lényegesen nyugatabbra vagyunk, azaz később kel, később nyugszik a nap, de azért itt is január, itt is tél van. Rövidek a nappalok.

Marrakeshbe időben érünk a kijelölt kempingbe, és bizony Marokkóban januárban nincs kempingezési idő.

Folytatás

Budapest-Bamakó 2015. 3. rész - Nyugat Szahara

Budapest-Bamakó 2015. 3. rész - Nyugat SzaharaNyugat-Szahara

Csak homok, szél, és némi olaj.

Sort is kerítek mindjárt, lassan az összeverődő „kisebb rendű” társaságunk bemutatására. A nagy tudású terepjárókra nincs gondom. Éppenséggel fogadják a köszönésünket, de cimborálni nem cimborálnak velünk. Kivétel ez alól a Gumis ember és csapata, akik megpróbálták letaposni a sarkamat, de nem sikerült nekik. Aztán lehet, hogy nem ő általuk, ...

Folytatás

Budapest-Bamakó 2015. 4. rész - Mauritánia

Budapest-Bamakó 2015. 4. rész - MauritániaMauritánia

Nagy megkönnyebbülés volt az elaknásított senki-úttalan területéről, amikor Mauritániában visszakapaszkodhattunk az aszfaltra. Hosszú-hosszú száz kilométereken nem láthattunk mást a továbbiakban, mint oldalirányban sivatagot, és előttünk a homok által befújt szürke betoncsíkot.

Illetve szavam ne feledjem, ...

Folytatás

Budapest-Bamakó 2015. 5. rész - Mali

Budapest-Bamakó 2015. 5. rész - MaliÍzek, illatok, hangok, hangulat. Maliban vagyok immáron másodjára, és próbálok írni az egy évvel ezelőtti Budapest-Bamako rally utolsó szakaszáról és befutójáról Bamako-ban. Nem egyszerű! Bíztam abban, hogyha majd az idén újra eljövök, és átélem a kalandot, minden egyszerű és pörgős lesz. Nem az!

Folytatás

Budapest-Bamakó 2015. 6. rész - Hazaút

Budapest-Bamakó 2015. 6. rész - HazaútA Budapest-Bamakó rally tegnap este hivatalosan is véget ért. A vezetőség még felkonferálta a hazafelé útra szerveződő félig hivatalos konvoj lehetőségét, de szerény kisebbségünk Roburral, Uazzal, és trabanttal nem látta célszerűnek beszállni a gyorsvonati sebességgel hazahúzó konvojba, ...

Folytatás